Viime aikoina suosioon ovat nousseet microblading-tekniikalla tehdyt ”3D-kulmakarvat”. Kulmiin piirretyt karvat näyttävät usein niin aidoilta, että niitä voisi luulla oikeiksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole tatuointi, sillä microblading haalistuu pois ajan mittaan. Riippuen ihotyypistä ja asiakkaan elintavoista blading kestää 6-24kk. Microbladingia voidaankin kutsua "kestomeikiksi".o

Microblading-tekniikka on kulmamuotoilua, jossa kulmat pigmentoidaan. Näin niistä pyritään saamaan luonnolliset, pitkään kestävät ja juuri omiin kasvoihin sopivat. Jokainen karva ´piirretään´ yksitellen. Kulmien teko koostuu neljästä osa-alueesta: muotoilusta, itse toimenpiteestä, jälkihoidosta sekä vahvistuskäynnistä.

Muotoilu tehdään hyvin tarkkaan. Kulmakarvat mitataan kasvojen muodon mukaan. Ajatuksena on saada niistä keskenään symmetriset. Tässä vaiheessa voi esittää omia toiveita tai näyttää kuvia haluamistaan kulmista. Kulmien ääriviivat piirretään ensin kulmakynällä. Kun sopiva muoto on löytynyt, aloitetaan muotoilu.

Microblading-toimenpiteessä käytetään steriilejä mikroskooppisen pieniä erikoisteriä, jotka läpäisevät ihon pintakerroksen. Ihoon vedetään terällä pienen pieniä viiltoja, jotta väripigmentti pääsee sen sisään. Väri valitaan omaan ihoon ja hiuksien sävyyn sopivaksi. Tarjolla on useita ruskean sävyjä, kylmiä ja lämpimiä. Swiss Color on markkinoiden puhtain, turvallisin ja laadukkain värisarja. Värit eivät sisällä rautaoksideja, titaniumoksideja, ei raskasmetalleja (kuten nikkeli), ei haitallisia PAH-yhdisteitä eivätkä aromaattisia amineja.

Kulmien tekemiseen varataan kaksi tuntia ja aikaan sisältyy valmistelu ja kulmien muotoilu. Microblading saattaa sattua hieman, mutta kyseessä on micropigmentointi, joten kipua ei koskaan tuoteta! Micropigmentointi oikein tehtynä ei mene tatuointisyvyyteen asti.

Kulmien paraneminen kestää 7-10 päivää. Aluksi iho saattaa hieman punoittaa, ja kulmien väri tummuu ensimmäisien päivien aikana. Tätä ei kannata pelästyä, sillä väri alkaa vaaleta sen jälkeen. Väri haalistuu ensimmäisen käynnin jälkeen 30-50%. Paranemisvaiheen aikana EI saa saunoa, harrastaa hikijumppaa, käydä solariumissa eikä kylpylöissä. Varoaika on viikko bladingista. Tämä kannattaa ottaa huomioon aikaa varatessa. 

Paranemisvaiheen aikana kulmiin syntyneisiin pieniin haavoihin muodostuu usein rupea ja iho alkaa hilseillä. Rupia ei saa raapia pois ja kulmien turhaa koskettelua tulisi välttää tulehdusriskin takia. Kulmia on tärkeää rasvata säännöllisesti hoitovoiteella, 1-2 kertaa/pvä, jonka asiakas saa hoitolasta mukaansa. 

4-6 viikon kuluttua toimenpiteestä tehdään kulmien vahvistus. Ensimmäisen kuukauden aikana pigmentti saattaa hävitä joistain kohdista, joten vahvistuskäynnillä korjataan nämä kohdat.

Lisätietoja saa tekijältä

Jaa tämä sivu